Klockkvaliten hösten 2022

Klockkvaliten

Lördag 12 november är det äntligen dags för höstens upplaga av Klockkvaliten på Kaplans. Auktionen äger rum på Biblioteksgatan 5 i Stockholm med start kl 13.

Auktionen innehåller 103 fantastiska klockor från klockmakare såsom Rolex, Patek Philippe, Omega och Audemars Piguet.

På denna sida hittar du allt som kan vara bra att veta inför auktionen.

Hämta katalogen

Är du intresserad av den tryckta katalogen som visar auktionens alla klockor? Katalogen finns att hämta hos oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Den tryckta katalogen är som alltid utan kostnad.

Välkommen in!

Ladda ner katalogen

Du kan även se vår tryckta katalog online. Njut av härliga bilder och läs mer om auktionen. Klicka på en klockas bild om du vill komma direkt till varusidan för att se mer information eller lägga bud.

Ladda ned katalogen

Filmer

Med hjälp av filmer kan du uppleva många av auktionens klockor på hemsidan. De rörliga bilderna ger dig möjligheten att se fler detaljer och skapar en fin överblick av klockans skick och design.

Filmerna hittar du på respektive varusida.

Beskrivning av skick

På Klockkvaliten visar vi klockornas skick med en tiogradig skala.

De delar som graderas är Urverk, Urtavla, Boett och Länk. Kaplans klockexperter har även gjort en helhetsbedömning av varje klocka.

Frågor kring objekt

Har du frågor kring ett specifikt objekt på auktionen? Våra klockexperter finns tillgängliga för att svara på dina frågor. Skicka ett mail till oss angående klockan du är intresserad av så kontaktar vi dig.

Skicka din fråga till info@kaplans.se

Visning

Under vår visning på Biblioteksgatan 5 i Stockholm kan du se alla klockor och fråga våra experter om allt du undrar över.

Onsdag 9 novemberkl 10-18
Torsdag 10 novemberkl 10-18
Fredag 11 novemberkl 10-18
Lördag 12 novemberkl 11-13

Bli kund

För att delta i auktionen behöver du ett kundnummer. Registrera dig här på hemsidan eller hos vår kundtjänst.

När du registrerar dig online skickar kundtjänst ett mail med dina inloggningsuppgifter. Om du saknar svenskt personnummer behöver du även skicka in en kopia på pass eller legitimation. Tänk på att registrera dig i god tid innan auktionen.

Bli kund härBli kund här

Streaming

Om du vill följa Klockkvaliten hemifrån erbjuder vi livestreaming på desktop med ljud och bild.

Allt som behövs är en dator med en senare version av Edge, Chrome eller Firefox. Streaming är inte tillgänglig på telefon eller surfplatta.

Budgivning

Du kan delta i budgivningen via förhandsbud, bud online under auktionen eller genom förbokat telefonbud. Du är även varmt välkommen till oss på Biblioteksgatan i Stockholm för att delta på plats i auktionssalen.

Alla bud är bindande och på våra klubbauktioner gäller inte ångerrätt.

Läs mer om budgivning

Provision

Vår köparprovision är normalt 20 % av det klubbade beloppet. När priset går över 200 000 kr använder vi oss av en stegvis minskande provision för den överstigande delen av beloppet. Det tillkommer en slagavgift på 50 kr per vara.

Om du vill räkna ut det totala priset kan du använda dig av vår kalkylator.

Kalkylator

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss vid frågor eller funderingar kring auktionen. Vi hjälper dig gärna. Varmt välkommen till höstens upplaga av Klockkvaliten!