Klockkvaliten våren 2023

Klockkvaliten

Lördagen 6 maj är det dags för vårens upplaga av Klockkvaliten på Kaplans. Auktionen äger rum på Biblioteksgatan 5 i Stockholm med start kl 13.

Vi är stolta över att få presentera auktionens 107 handplockade utrop. Auktionen erbjuder en fantastisk samling av herrur och damur från klockmakare som Patek Philippe, Rolex, Vacheron Constantin och Audemars Piguet. Med det ökande intresset för klockor är vi även glada att kunna visa upp fler damklockor än på någon kvalitetsauktion tidigare.

På denna sida hittar du allt som kan vara bra att veta inför auktionen.

Katalog

Du kan ta del av Klockkvalitens katalog i både tryckt och digitalt format. Se fler härliga bilder och läs mer information om auktionens alla klockor.

Ladda ner den digitala katalogen nedan. Tryckta exemplar finns att hämta på Biblioteksgatan 5. Katalogen är som alltid utan kostnad.

Ladda ned katalogen

Filmer

Med hjälp av filmer kan du uppleva många av auktionens klockor på hemsidan. De rörliga bilderna ger dig möjligheten att se fler detaljer och skapar en fin överblick av klockans skick och design.

Filmerna hittar du på respektive varusida.

Beskrivning av skick

På Klockkvaliten visar vi klockornas skick med en tiogradig skala.

De delar som graderas är Urverk, Urtavla, Boett och Länk. En del av skalan är även Kaplans klockexperters helhetsbedömning av varje klocka.

Visning

Under visningen på Biblioteksgatan 5 i Stockholm kan du se alla klockor och fråga våra experter om allt du undrar över.

Onsdag 3 majkl 10-18
Torsdag 4 majkl 10-18
Fredag 5 majkl 10-18
Lördag 6 majkl 11-13

Bli kund

För att delta i auktionen behöver du ett kundnummer. Registrera dig på vår hemsida eller hos kundtjänst.

När du registrerar dig online skickar kundtjänst ett mail med dina inloggningsuppgifter. Om du saknar svenskt personnummer behöver du skicka in en kopia på pass eller legitimation. Tänk på att registrera dig i god tid innan auktionen.

Bli kund härBli kund här

Streaming

Om du vill följa Klockkvaliten hemifrån erbjuder vi livestreaming på desktop med ljud och bild.

Allt som behövs är en dator med en senare version av Edge, Chrome eller Firefox. Streaming är inte tillgänglig på telefon eller surfplatta.

En länk till streaming visas 30 minuter innan auktionsstart på vår hemsidas startsida samt längst upp i auktionslistningen.

Budgivning

Du kan delta i budgivningen via förhandsbud, bud online under auktionen eller genom förbokat telefonbud. Du är även välkommen till oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm för att delta på plats i auktionssalen.

Alla bud är bindande och på våra klubbauktioner gäller inte ångerrätt.

Läs mer om budgivning

Provision

Vår köparprovision är normalt 20 % av det klubbade beloppet. När priset går över 200 000 kr använder vi oss av en stegvis minskande provision för den överstigande delen av beloppet. Det tillkommer en slagavgift på 50 kr per vara.

Om du vill räkna ut det totala priset kan du använda dig av vår kalkylator.

Kalkylator

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor angående auktionen. Skicka ett mail till info@kaplans.se eller kom in under visningsdagarna för att prata med våra klockexperter.

Varmt välkommen till vårens upplaga av Klockkvaliten!