Smyckekvaliten våren 2023

Smyckekvaliten

Lördag 3 juni klubbas vårens upplaga av Smyckekvaliten hos Kaplans.

Auktionen samlar säsongens mest intressanta smycken och silverföremål i en blandning av allt från antik till modern formgivning. Upptäck stora diamantsmycken, förtrollande ädelstenar och designsmycken från bland annat Cartier, Van Cleef & Arpels, Bvlgari, Lapponia och Ole Lynggaard.

På denna sida hittar du allt som kan vara bra att veta innan auktionen.

Katalogen

Du kan ta del av Smyckekvalitens katalog i både tryckt och digitalt format. Se fler härliga bilder och läs mer information om auktionens alla utrop.

Ladda ner den digitala katalogen nedan. Tryckta exemplar finns nu att hämta på Biblioteksgatan 5. Katalogen är som alltid utan kostnad.

Ladda ned katalogen

Filmer

Som ett komplement till varubilderna kan du ta del av filmer på flera av auktionens utrop. Se ädelstenarnas vackra ljusspel och få en tydligare bild av föremålens former och design.

Du hittar filmerna på respektive varusida på vår hemsida.

Visning

Under visningen på Biblioteksgatan 5 i Stockholm kan du se alla smycken och fråga våra experter om allt du undrar över.

Onsdag 31 majkl 10-18
Torsdag 1 junikl 10-18
Fredag 2 junikl 10-18
Lördag 3 junikl 11-13

Bli kund

För att delta i auktionen behöver du ett kundnummer. Registrera dig på vår hemsida eller hos kundtjänst.

När du registrerar dig online skickar kundtjänst ett mail med dina inloggningsuppgifter. Om du saknar svenskt personnummer behöver du skicka in en kopia på pass eller legitimation. Tänk på att registrera dig i god tid innan auktionen.

Bli kund härBli kund här

Streaming

Om du vill följa Smyckekvaliten hemifrån erbjuder vi livestreaming på desktop med ljud och bild.

Allt som behövs är en dator med en senare version av Edge, Chrome eller Firefox. Streaming är inte tillgänglig på telefon eller surfplatta.

En länk till streaming visas 30 minuter innan auktionsstart på vår hemsidas startsida samt längst upp i auktionslistningen.

Budgivning

Delta i budgivningen via förhandsbud, bud online under auktionen eller genom förbokat telefonbud. Du är även välkommen till oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm för att delta på plats i auktionssalen.

Alla bud är bindande och på våra klubbauktioner gäller inte ångerrätt.

Läs mer om budgivning

Provision

Vår köparprovision är normalt 20 % av det klubbade beloppet. När priset går över 200 000 kr använder vi oss av en stegvis minskande provision för den överstigande delen av beloppet. Det tillkommer en slagavgift på 50 kr per vara.

Om du vill räkna ut det totala priset kan du använda dig av vår kalkylator.

Kalkylator

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående auktionen. Skicka ett mail till info@kaplans.se eller besök oss under visningen för att prata med våra smyckesexperter.

Varmt välkommen till vårens upplaga av Smyckekvaliten!

Två höjdpunkter från auktionen

Art déco ring från Cartier

Bland Smyckekvalitens alla underbara utrop hittar du auktionsnummer 6. En unik art déco ring från den ikoniska juveleraren Cartier. Ringen är formad i snidad bergkristall och platina utsmyckad med diamanter.

Ringens första ägare Barbara Hutton lämnade efter sig en händelserik livshistoria tillsammans med en otrolig smyckessamling. Hutton levde största delen av sitt liv i hjärtat av den amerikanska överklassen. Som barnbarn till grundaren av Woolworth ärvde hon en av Amerikas största förmögenheter.

Under en resa till Egypten gav Hutton Cartier-ringen till sin svenska fysioterapeut Karin Gustafson. I ett brev skriver Gustafson hem för att berätta om gåvan. Bilder på detta brev visas upp på ringens varusida i auktionslistningen.

Se ringen

Safirer från Kashmir

I de nordligaste delarna av Indien bland Himalayas berg ligger regionen Kashmir, hem till några av världens finaste safirer.

Med ett limiterat utbud samt en färg och kvalité i toppklass är safirerna från Kashmir en del av världens mest sällsynta ädelstenar.

Auktionsnummer 11 på Smyckekvaliten inkluderar två av dessa Kashmir safirer. Safirerna är antikt kuddslipade och väger tillsammans 10,23 carat. Med sin djupa men samtidigt lysande blå färg upptäcker man snabbt att dessa stenar är något utöver det vanliga.

Se safirerna