Att sälja på auktion

steg

Att sälja på auktion är enklare än vad många tror. Vi hjälper till med hela affären från värdering, fotografering och marknadsföring av föremålet till att du har pengarna utbetalt – smidigare än så blir det inte!

Genom att sälja på auktion bidrar du dessutom till en sundare konsumtion eftersom din vara får ett andra liv.

Kaplans en trygg marknadsplats

Med lång erfarenhet av auktionsbranschen hjälper vi smycken, klockor och mode att hitta nya ägare. Kaplans målsättning är att erbjuda en trygg marknadsplats som underlättar för både säljare och köpare. Våra kunniga experter vet vad din vara är värd och hur den på bästa sätt ska beskrivas.

Genom Kaplans starka varumärke ser vi till att nå potentiella köpare via vår hemsida, annonser och sociala medier. På så sätt lägger vi grunden för att du ska få ut det högsta försäljningspriset som marknaden är beredd att betala.

Vad kan du sälja på Kaplans?

SmyckenSmycken, silver och ädelstenar
KlockorKlockor och tillbehör
ModeVäskor och accessoarer

Sälja steg för steg

1. Välj vad du vill sälja

Titta igenom dina föremål och välj ut dem som du funderar på att sälja. Vi tar även emot smycken som inte är kompletta eller trasiga och köper in dem för guldvärdet. Ta med alla tillbehör som du tror kan påverka värdet, såsom askar, boxar och certifikat.

2. Kom in till oss

Besök oss på Biblioteksgatan 5. Vi har öppet för inlämning alla vardagar 10-18. Ingen tidsbokning behövs.

3. Träffa en värderare

Du kommer få en muntlig värdering av föremålets värde. För en fullständig värdering kan vissa föremål behöva lämnas in för närmare besiktning. Om du bestämmer dig för att lämna in till auktion föreslår vi ett passande auktionstillfälle för ditt föremål och lägsta pris som föremålet kan säljas för. Inlämningsavgiften är 100 kr per auktion.

4. Dags för auktion

Ditt föremål läggs ut på auktion och exponeras för potentiella köpare med bild och en noggrann katalogbeskrivning. Föremålet klubbas sedan på auktionsdagen.

5. Få betalt

Om varan säljs på auktionen får du en utbetalning på det klubbade beloppet med avdrag för säljarprovision och inlämningsavgift. Välj det utbetalningssätt som passar dig bäst. Om varan inte säljs flyttas den till vår butik och du har en ny möjlighet att få den såld.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar kring att sälja på auktion!