Realtidsauktioner

Realtidsauktioner

Våra realtidsauktioner äger helt och hållet rum på Internet. Du kan lägga förhandsbud eller bjuda online när auktionen klubbas.

Förhandsbud

Fram tills auktionen startar kan du lägga förhandsbud på alla föremål via Kundtjänst eller på vår hemsida. Du anger ditt maxbud vilket är det högsta belopp som du är villig att betala för varan. Kaplans Auktioner bjuder sedan automatiskt åt dig upp till detta belopp.

Bud under auktionen

Under realtidsauktionen kan du deltaga genom att bjuda direkt online. Allt du behöver göra är att logga in med ditt kundnummer eller registrerad e-mailadress samt ditt lösenord. Länken för att logga in på auktionen finns högst upp till höger på skärmen.

Om du bara vill titta på auktionen behöver du inte vara inloggad.

Under realtidsauktionen visar vi normalt fem varor i taget. På pantauktioner visas sex varor samtidigt.

Ditt bud

Du lägger bud genom att trycka på knappen ”Lägg bud”. Budet läggs omedelbart och i enlighet med våra budsteg. Alla bud på auktion hos Kaplans Auktioner är bindande.

Om ditt bud inte är tillräckligt högt för att vara ledande visas meddelandet "Du är överbjuden" eller "Lika bud".

"Lika bud" innebär att en annan kund har lagt samma belopp som du men vid en tidigare tidpunkt. För att ditt bud ska bli ledande behöver du därför höja ditt bud.

När ditt bud är ledande visas texten "Högsta bud: DU" och ditt budbelopp.

Kaplans Auktioner garanterar inte att bud kan tas emot på auktionen.

Klubbning

När tiden för klubbning närmar sig växlar vi från att ange hur lång tid det är kvar till att visa ”Första”, ”Andra” och ”Tredje”. Därefter visas ”Klubbad” och budgivningen är slut för denna vara. Posten är blank i några sekunder och sedan startar budgivningen för en ny vara.

Förlängd tid

För att alla deltagare ska hinna lägga de bud som de önskar, förlängs tiden för budgivning varje gång någon lägger ett bud. Det finns därför inte någon anledning att vänta med att lägga bud till sista sekunden.

Varornas ordning

När realtidsauktionen börjar visas varorna i auktionsnummerordning. Eftersom budgivningen för varorna tar olika lång tid kommer ordningen efter hand att förändras. Längst ned på sidan syns alltid de varor som står näst i tur att klubbas.

Minneslista

När du är inloggad på auktionen är föremål som du har sparat i din minneslista markerade med en grön stjärna.

Vunna varor

Efter avslutad auktion visas en summering av samtliga varor som du har vunnit. Du kan även se dina vunna varor under Mina sidor