Klubbauktioner

Klubbauktioner

Våra klubbauktioner är fysiska auktioner som äger rum på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Du kan bjuda online eller på plats i vår auktionssal under auktionen. Du kan även lägga förhandsbud. Välj det sätt som passar dig bäst.

På våra klubbauktioner gäller inte ångerrätt oavsett om budet läggs online eller i salen.

Förhandsbud

Fram tills det klockslag då auktionen startar kan du lägga förhandsbud på alla föremål via Kundtjänst eller på vår hemsida. Du anger ditt maxbud vilket är det högsta belopp som du är villig att betala för varan. Kaplans Auktioner bjuder sedan automatiskt åt dig upp till detta belopp.

Bud online

Du kan bjuda online under auktionens gång.

Allt du behöver göra är att logga in med ditt kundnummer eller registrerad e-mailadress samt ditt lösenord. Länken för att logga in på auktionen finns högst upp till höger på skärmen.

Du lägger bud genom att trycka på knappen ”Lägg bud”. Budet läggs omedelbart och i enlighet med våra budsteg. Alla bud på auktion är bindande. Kaplans garanterar inte att bud kan tas emot på auktionen. På våra klubbauktioner har du inte ångerrätt.

Bud i salen

För att bjuda i vår auktionssal under auktionen behöver du ett spadnummer. Ett sådant hämtar du ut hos Kundtjänst innan eller under auktionen.

Ditt bud anger du sedan med hög röst eller med tydligt tecken.

Du är bunden vid ditt bud till dess en annan budgivare bjuder högre. Köpare blir den budgivare som angivit det sista och högsta budet vid klubbslaget.

Auktionsförrättaren

Om två budgivare anger lika högt bud eller om det uppstår oklarheter mellan budgivare är det auktionsförrättaren som avgör vilket bud som gäller. Auktionsförrättaren avgör också om en budgivning ska återupptas på grund av osäkerhet kring sista budet.

Följ auktionen online

Kaplans erbjuder livestreaming med ljud och bild av våra klubbauktioner. För att se vår livestream behöver du en dator och en senare version av Edge, Chrome eller Firefox.

Fråga oss

Om det är något som du undrar över när det gäller våra auktioner så tveka inte att höra av dig. Vi svarar gärna på alla dina frågor!