Inlämning Klockkvaliten

Klockkvaliten

Kaplans söker klockor till Klockkvaliten

Intresset för klockor är på uppåtgående och vi söker efter objekt till våra auktioner, inte minst till Klockkvaliten som är vår specialauktion för samlarklockor. Klockkvaliten äger rum varje vår och höst på Kaplans.

Vi söker särskilt armbandsur från följande märken - Rolex, Patek Philippe, Omega, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Heuer, Jaeger-LeCoultre, IWC, Breitling och Breguet.

Dykarklockor eller ur kopplade till det militära är eftersökta. Även klockor med flera funktioner som kronograf (tidtagning) eller kalendervisning samt exklusivare guldur i klassiskt snitt är populära. Vi söker både herrur och damur.

Inför varje upplaga av Klockkvaliten marknadsför vi klockorna för att på bästa sätt nå ut till intresserade klockkunder.

Varje klocka beskrivs noggrant och visas med ett stort antal högupplösta bilder. Vi anger även klockornas skick med en tiogradig skala. Delar som bedöms är urverk, urtavla, boett och länk.

Klockorna publiceras i god tid innan auktionen på vår hemsida där förhandsbudgivningen är intensiv.

Intressanta modeller

Här har vi samlat några av de modeller från olika tillverkare som är särskilt intressanta för Klockkvaliten:

DaytonaSubmariner
Rolex Daytona sk ”Paul Newman"Rolex Submariner


GMTTank
Rolex GMT-MasterCartier Tank


SeamasterSpeedmaster
Omega SeamasterOmega Speedmaster


AutaviaNavitimer
Heuer AutaviaBreitling Navitimer


VacheronCalatrava
Vacheron Constantin "Base 1000 Vintage Chrono"Patek Philippe Calatrava


MonacoOak
Heuer MonacoAudemars Piguet Royal Oak


IngenieurViggen
IWC IngenieurLemania sk "Viggen"


PatekNautilus
Patek Philippe "Complications watch"Patek Philippe Nautilus

Klockkvaliten våren 2024

Vårens upplaga av Klockkvaliten ägde rum lördag 18 maj. Auktionen presenterade 131 utrop från världsledande märken som Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin och Rolex.

Klockälskare runt om i världen deltog på auktionen online. Intresset var extra stort för Audemars Piguet och Cartier, varav alla listade objekt såldes och bjöd på spännande budgivningar. Totalt klubbades klockor för över 10,5 miljoner kronor och 94 % av utropen fick nya ägare.

Se hela resultatet från auktionen

Kontakta oss

Kom förbi Biblioteksgatan 5 i Stockholm om du har en klocka som du funderar på att sälja. Ta med din klocka och tillbehör såsom box och certifikat. Kaplans klockvärdering är öppen alla vardagar kl 10-18. Du behöver inte boka tid innan. Du kan också skicka ett mail till vardering@kaplans.se.

Varmt välkommen!