Inlämning Klockkvaliten

Klockkvaliten

Kaplans söker klockor till Klockkvaliten

Intresset för klockor är på uppåtgående och vi söker efter objekt till våra auktioner, inte minst till Klockkvaliten som är vår specialauktion för samlarklockor. Klockkvaliten äger rum varje vår och höst på Kaplans.

Vi söker särskilt armbandsur från följande märken - Rolex, Patek Philippe, Omega, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Heuer, Jaeger-LeCoultre, IWC, Breitling och Breguet.

Dykarklockor eller ur kopplade till det militära är eftersökta. Även klockor med flera funktioner som kronograf (tidtagning) eller kalendervisning samt exklusivare guldur i klassiskt snitt är populära. Vi söker både herrur och damur.

Inför varje upplaga av Klockkvaliten marknadsför vi klockorna för att på bästa sätt nå ut till intresserade klockkunder.

Varje klocka beskrivs noggrant och visas med ett stort antal högupplösta bilder. Vi anger även klockornas skick med en tiogradig skala. Delar som bedöms är urverk, urtavla, boett och länk.

Klockorna publiceras i god tid innan auktionen på vår hemsida där förhandsbudgivningen är intensiv.

Nytt nordiskt rekord på Klockkvaliten våren 2022

Lördag 21 maj klubbades vårens upplaga av Klockkvaliten. Auktionen innehöll 104 noga utvalda klockor. Intresset var enormt redan innan auktionen. Totalt klubbades klockor för drygt 21,8 miljoner kronor. Resultatet visas utan provisioner och är ett nytt rekord för Kaplans och för klockauktioner i Norden.

På vårens auktion fann hela 97 % av klockorna nya ägare.

Se hela resultatet från auktionen

Se mer från vårens auktion

På vårens upplaga av Klockkvaliten kunde våra kunder världen över ta del av våra omtyckta filmer av utvalda klockor på respektive varusida. De kunde även uppleva klockorna i vår tryckta katalog och besöka vår visning i Stockholm.

I vår tryckta auktionskatalog presenteras alla auktionens klockor med bild och text. Katalogen innehåller även härliga inspirationsbilder. Här kan du se vårens tryckta klockkatalog online.

Ladda ned katalogen

Georgios Batselas är sedan många år chef för Kaplans Klockvärdering. Tillsammans med sin grupp av klockexperter tar han emot klockor till Kaplans alla klockauktioner. Möt Georgios Batselas när han inför vårens upplaga av Klockkvaliten berättade om några av sina personliga favoriter.

Se filmen

Intressanta modeller

Här har vi samlat några av de modeller från olika tillverkare som är särskilt intressanta för Klockkvaliten:

DaytonaSubmariner
Rolex Daytona sk ”Paul Newman"Rolex Submariner


GMTTank
Rolex GMT-MasterCartier Tank


SeamasterSpeedmaster
Omega SeamasterOmega Speedmaster


AutaviaNavitimer
Heuer AutaviaBreitling Navitimer


VacheronCalatrava
Vacheron Constantin "Base 1000 Vintage Chrono"Patek Philippe Calatrava


MonacoOak
Heuer MonacoAudemars Piguet Royal Oak


IngenieurViggen
IWC IngenieurLemania sk "Viggen"


PatekNautilus
Patek Philippe "Complications watch"Patek Philippe Nautilus

Kontakta oss

Inlämningen till höstens upplaga av Klockkvaliten har redan startat. Kaplans klockvärdering är öppen alla vardagar kl 10-18. Kom förbi Biblioteksgatan 5 i Stockholm om du har en klocka som du funderar på att sälja. Ta med din klocka och tillbehör såsom box och certifikat. Du behöver inte boka tid innan.

Du kan också skicka ett mail till vardering@kaplans.se.

Varmt välkommen!