Inlämning Smyckekvaliten

Smyckekvaliten

Inlämning pågår till Smyckekvaliten

Kaplans söker föremål till Smyckekvaliten - vår specialauktion för exklusiva smycken och silver av hög kvalitet. Varje säsong väljer vi ut säsongens höjdpunkter för att skapa en unik blandning av antika skönheter och moderna rariteter från kända formgivare.

Smyckekvaliten följs av köpare och samlare världen över som letar efter spännande föremål på auktion.

Vad är det som säljer?

På de senaste auktionerna har framförallt den skandinaviska designen tillsammans med de stora internationella juvelmärkena bidragit till de högsta försäljningssiffrorna.

Namn som Torun Bülow-Hübe, Sigurd Persson, Wiwen Nilsson, Bvlgari, Chopard, Cartier, Tiffany & Co och Van Cleef & Arpels lockar köpare både i Sverige och internationellt.

Något annat som är hett eftertraktat på Smyckekvaliten är färgstenar. Smycken med safirer har på de senaste auktionerna klubbats för priser långt över utrop.

Tveka inte att kontakta oss på Kaplans Smyckesvärderingen om du har smycken eller silverföremål som du funderar på att sälja. Vi hjälper dig gärna!

Intressanta föremål

Här visar vi exempel på smycken som varit eftersökta på tidigare auktioner:Brosch med safirCollier, Georg Jensen
Klubbad 104 000:-Klubbad 12 200:-


Armband, Wiwen NilssonBrosch, Wiwen Nilsson
Klubbad 17 000:-Klubbad 23 000:-


Dosa, CartierArmband med safir
Klubbad 410 000:-Klubbad 215 000:-


Love Bracelet, CartierCollier, Van Cleef & Arpels
Klubbad 52 000:-Klubbad 126 000:-


Collier, Georg JensenEnstensring med diamant
Klubbad 22 000:-Klubbad 205 000:-


Armband, Van Cleef & ArpelsCollier i platina
Klubbad 18 600:-Klubbad 41 000:-


Örhängen, CartierBonbonjär, Georg Jensen
Klubbad 31 500:-Klubbad 32 000:-

Rekord på Smyckekvaliten våren 2023

Lördag 3 juni ägde Smyckekvaliten rum på Kaplans. Auktionen bjöd på svenskt rekord, fantastiska budgivningar och extraordinära smycken. Auktionsnummer 11 var ett par obehandlade Kashmir-safirer som tilldrog sig stort internationellt intresse. De klubbades för drygt 5,4 miljoner kronor vilket är ett nytt auktionsrekord i Sverige. Förhandstippade auktionsnummer 6 var en art déco ring tillverkad av Cartier och med proveniens Barbara Hutton. Ringen slutade efter en intensiv budgivning på drygt 2,8 miljoner kronor.

Se hela resultatet

Kontakta oss

Kaplans smyckesvärdering är öppen alla vardagar kl 10-18. Besök oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm och träffa våra experter. Ta med dina smycken och även tillbehör såsom askar och certifikat.

Om du inte har möjlighet att besöka oss kan du få hjälp med värdering genom att skicka ett mail till vardering@kaplans.se.

Du kan också kontakta Stefan Gustavsson, Chef Smyckesvärderingen direkt på + 46 8 550 515 80 eller via mail till stefan.gustavsson@kaplans.se