Inlämning Smyckekvaliten

Jewellery

Inlämning pågår till Smyckekvaliten

Kaplans söker föremål till Smyckekvaliten - vår specialauktion för exklusiva smycken och silver av hög kvalitet. Varje säsong väljer vi ut säsongens höjdpunkter för att skapa en unik blandning av antika skönheter och moderna rariteter från kända formgivare.

Smyckekvaliten följs av köpare och samlare världen över som letar efter spännande föremål på auktion.

Vad är det som säljer?

På de senaste auktionerna har framförallt den skandinaviska designen tillsammans med de stora internationella juvelmärkena bidragit till de högsta försäljningssiffrorna.

Namn som Torun Bülow-Hübe, Sigurd Persson, Wiwen Nilsson, Bvlgari, Chopard, Cartier, Tiffany & Co och Van Cleef & Arpels lockar köpare både i Sverige och internationellt.

Något annat som är hett eftertraktat på Smyckekvaliten är färgstenar. Smycken med safirer har på de senaste auktionerna klubbats för priser långt över utrop.

Tveka inte att kontakta oss på Kaplans Smyckesvärderingen om du har smycken eller silverföremål som du funderar på att sälja. Vi hjälper dig gärna!

Intressanta föremål

Här visar vi exempel på smycken som varit eftersökta på tidigare auktioner:Kashmir-safirerOle Lynggaard
Klubbad 5 480 000:-Klubbad 33 000:-


Wiwen NilssonCartier
Klubbad 17 000:-Klubbad 76 000:-


CartierSafirarmband
Klubbad 410 000:-Klubbad 215 000:-


Love Bracelet, CartierVan Cleef & Arpels
Klubbad 80 000:-Klubbad 680 000:-


Georg JensenCartier, Barbara Hutton
Klubbad 26 500:-Klubbad 2 860 000:-


Van Cleef & ArpelsGeorg Jensen
Klubbad 41 000:-Klubbad 32 000:-


Tiffany & CoCollier i platina
Klubbad 14 200:-Klubbad 41 000:-

Vår senaste auktion

Lördagen den 25 november klubbades höstens upplaga av Smyckekvaliten på Kaplans. Internationella märken och smycken med färgstarka ädelstenar stod för de högsta klubbslagen.

En art deco ring i platina med en 3,32 carat Kashmir-safir klubbades för 550 000 kronor. Märken som Cartier, Van Cleef & Arpels och Chopard var eftertraktade och resulterade i höga slutsummor. Skandinavisk design i både guld och silver från Wiwen Nilsson samt Ole Lynggaard var också eftertraktat.

Se hela resultatet

Kontakta oss

Vårens upplaga av Smyckekvaliten klubbas lördag 8 juni. Sista inlämning till auktionen är 26 april.

Kaplans smyckesvärdering är öppen alla vardagar kl 10-18. Besök oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm och träffa våra experter. Ta med dina smycken och även tillbehör såsom askar och certifikat.

Om du inte har möjlighet att besöka oss kan du få hjälp med värdering genom att skicka ett mail till vardering@kaplans.se.

Du kan också kontakta Stefan Gustavsson, Chef Smyckesvärderingen direkt på + 46 8 550 515 80 eller via mail till stefan.gustavsson@kaplans.se

Se inlämnade föremål