Klockkvaliten våren 2024

Klockkvaliten

Snart är det dags för auktionen som samlar säsongens bästa klockor från världens ledande klocktillverkare. Lördag den 18 maj klubbas Klockkvaliten hos oss på Kaplans.

I vårens katalog kan vi visa upp en blandning av samlarobjekt, tidlösa kostymklockor, lekfulla urtavlor och älskade klassiker. Upptäck herrur och damur i olika modeller från märken såsom Audemars Piguet, Rolex, Patek Philippe, Omega och Cartier.

Här kan du läsa om allt som kan vara bra att veta innan auktionen.

Katalogen

Du kan ta del av Klockkvalitens katalog i både tryckt och digitalt format. Se fler bilder och läs mer information om auktionens klockor.

Ladda ner den digitala katalogen nedan. Tryckta exemplar finns nu att hämta på Biblioteksgatan 5. Katalogen är som alltid utan kostnad.

Ladda ner katalogen

Visning

Under visningen på Biblioteksgatan 5 i Stockholm kan du se alla klockor och fråga våra experter om allt du undrar över.

Onsdag 15 majkl 10-18
Torsdag 16 majkl 10-18
Fredag 17 majkl 10-18
Lördag 18 majkl 11-13

Skick och fördjupad information

På Klockkvaliten beskriver vi klockornas skick med en tiogradig skala.

De delar som graderas är Urverk, Urtavla, Boett och Länk. En del i skalan är Kaplans klockexperters helhetsbedömning av varje klocka.

Under objektbeskrivningen på respektive varusida hittas fördjupad information om många klockor. Läs mer om exempelvis klockans skick eller proveniens.

Se filmer

Nu kan du ta del av filmer på utvalda klockor från Klockkvaliten.

Med hjälp av filmer kan du uppleva många av auktionens klockor. De rörliga bilderna ger dig möjligheten att se fler detaljer och skapar en fin överblick av klockans skick och design.

Se filmer på Vimeo

Bli kund

För att delta i auktionen behöver du ett kundnummer. Du kan registrera dig på vår hemsida eller med hjälp av kundtjänst.

Vid registrering online skickar vi ett mail med dina inloggningsuppgifter. Om du saknar svenskt personnummer behöver du även skicka in en kopia på pass eller legitimation.

Bli kund härBli kund här

Streaming

Om du vill följa Klockkvaliten hemifrån erbjuder vi livestreaming på desktop med ljud och bild.

Allt som behövs är en dator med en senare version av Edge, Chrome eller Firefox. Streaming är inte tillgänglig på telefon eller surfplatta.

En länk till streaming visas 30 minuter innan auktionsstart på vår hemsidas startsida samt längst upp i auktionslistningen.

Budgivning

Du kan delta i budgivningen via förhandsbud, bud online under auktionen eller genom förbokat telefonbud. Du är även välkommen till oss på Biblioteksgatan 5 i Stockholm för att delta på plats i auktionssalen.

Alla bud är bindande och på våra klubbauktioner gäller inte ångerrätt.

Läs mer om budgivning

Provision

Vår köparprovision är normalt 20 % av det klubbade beloppet. När priset går över 200 000 kr använder vi oss av en stegvis minskande provision för den överstigande delen av beloppet. Det tillkommer en slagavgift på 50 kr per vara.

Om du vill räkna ut det totala priset kan du använda dig av vår kalkylator.

Kalkylator

Inropade klockor

Om du ropar in en klocka på auktionen kan du välja att hämta den hos kundtjänst på Biblioteksgatan eller lägga till frakt vid betalning online. Fraktavgiften beror på föremålet och vart paketet ska skickas.

Kom ihåg att alla inropade varor ska betalas inom fem bankdagar.

Läs mer om frakt

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor angående auktionen. Skicka ett mail till info@kaplans.se eller kom in till oss för att prata med våra klockexperter.

Varmt välkommen till Klockkvaliten!